August 23, 2023

Nyt tilbud til unge i Aalborg: Gå til tømrer

Skoleelever fra Aalborg kommune kan nu hver tirsdag gå til tømrer hos Hustømrerne og prøve kræfter med håndværk, savsmuld og boremaskiner.

Både politikere og erhvervslivet efterspørger i høj grad dygtige håndværkere, og formålet med projektet er at åbne de unges øjne for en karrierevej som håndværker. Fritidstilbuddet er startet af Hustømrerne sammen med DUI-LEG og Virke, og Helle Christensen, Formand for DUI-LEG og VIRKE i Aalborg udtaler i en pressemeddelelse:

- Vi vil skabe rammerne for nogle nye fællesskaber, der sætter fokus på det gode håndværk og som måske kan åbne de unges øjne for en senere erhvervsuddannelse. Går man til tømrer, vil man tillære sig en masse evner og ens personlige værktøjskasse bliver udvidet. Det vil sidde fast resten af livet og uanset ens senere karrierevej, vil det komme de unge til gavn, fortæller hun.

- De unge får lov at være en del af et fællesskab, hvor man sammen løfter hinanden op og skaber noget som man kan være stolt af, alt imens man guides af nogle dygtige folk, der finder stor glæde i at lære fra sig. De tømrere, der underviser gør det fordi de synes det er sjovt og selv finder stor stolthed i deres håndværk. Det tror vi er en kæmpe gevinst for de unge for i sidste ende skal alle parter syntes det er sjovt når sådanne aktiviteter startes op.

Selvman ikke uddanner sig til tømrer, så får man større respekt for faget

Også fra Hustømrernes side glæder man sig til at gå i gang.

- DUI har stor erfaring med at skabe gode og vellykkede fritidsaktiviteter på de unges præmisser. Så vi glæder os til at gå i gang og vores tømrere er begejstrede for at lære fra sig, fortæller Frederik Fyllgraf, der er afdelingschef for Hustømrernes aalborgensiske afdeling i pressemeddelelsen. Han uddyber:

- Der er stor mangel på håndværkere og der er meget snak om hvordan vi får de unge til at vise interesse for en erhvervsuddannelse. Vi håber at dette initiativ kan åbne deres øjne for en spændende karrierevej såsom at blive tømrer. Og selv hvis de unge, der vil gå til tømrer, ikke nødvendigvis tager en erhvervsuddannelse, vil de stadig have en større respekt for faget.

- Det er vigtigt at flere tager en erhvervsuddannelse, men vi kan ikke altid vente på at andre tager initiativ eller gør noget for at sætte håndværkervejen i et bedre lys. Nogle gange må man selv handle og det gør vi nu sammen med DUI Aalborg, indskyder Morten Sort, der er direktør i Hustømrerne.

- Vi har stor tiltro til projektet og med tiden ser vi også mulighed for lignende arrangementer og vi er bestemt lydhøre for en videre udvikling af projektet når først det er oppe og køre. Tænk hvis det med tiden blev muligt at gå til maler, murer eller noget helt tredje, afslutter Helle Christensen.

Ledige stillinger

Vi søger løbende nye kollegaer. Så send os en ansøgning. Vi glæder os til at byde dig velkommen på holdet.