October 17, 2022

Stor renovering præmieres med Aalborg Kommunes Arkitekturpris

Den omfattende renovering af boligområdet Fyrkildevej i Kildeparken, har modtaget Aalborg Kommunes Arkitekturpris 2022. Bygherren Himmerland Boligforening er efterhånden rutineret i at modtage denne pris da det nu er 11. gang at boligforeningens repræsentanter kunne træde op på podiet og modtage den fine udmærkelse. De arkitektoniske streger, der har ledt projektet til en førsteplads, er udført af en lang række dygtige rådgivere og tegnestuer, herunder Link Arkitektur, Arkitekterne Bjørk & Maigård, Ingeniør Brix & Kamp, Arkplan og LABLAND.

Fyrkildevej og Kildeparken har da også fået international bevågenhed efter at have vundet European Responsible Housing Awards 2022 i kategorien ”Building Strategic Alliances, fostering community participation”.

Godt håndværk i højsædet

Hos Hustømrerne, der har arbejdet på projektet i en fagentreprise, der har bestået af alt tømrerarbejdet, herunder facadeelementer, er man også glade for prisen:

- Det har været en længere sag på godt 3,5 år. Derfor er man særligt tilfreds når det færdige resultat hædres på denne måde. En af årsagerne til, at vi i dag står med sådan et fint projekt, skyldes til dels nogle gode grundtanker fra arkitekternes side, men også at bygherren har givet os som entreprenør, de helt rigtige rammer til at udføre vores arbejde. Det er også rart at være med på en sag, hvor man ser muligheder i de eksisterende bygninger, fremfor at rive alt ned. De fleste betonkonstruktioner er bevaret, og man har brugt trækassetter fremfor beton i facaden, hvilket glæder træmænd som os, fortæller Frederik Sommerdahl Fyllgraf, som er Afdelingschef i Hustømrernes aalborgensiske afdeling.

- Det har også været en fornøjelse at arbejde sammen med vores søsterselskab JORTON, der har stået for murerentreprisen.  Vi har i det hele taget oplevet et godt samarbejde mellem alle byggeriets aktører. At udbyde projektet i fagentrepriser har været ideelt i en sag som denne, da det tilgodeser lokale aktører, hvilket vi mener garanterer en bedre kvalitet i sidste ende, fortæller Frederik.

Afslutningsvis hjælper det også at Hustømrerne gennem mange år har samarbejdet med Himmerland Boligforening så parterne fra byggesagen kender hinanden godt. Kan man have en god og ærlig dialog ender man altid med et bedre byggeri og det er Kildeparken et godt eksempel på.

Den officielle begrundelse for nomineringen

Som begrundelse for motiveringen har dommerpanelet givet følgende forklaring:

Projektet ”viser et godt eksempel på, hvordan arbejdet med variationer i boligformer, som også kommer til udtryk i arkitekturen, kan være med til at løfte et område. De forskellige frem- og tilbageryk i bebyggelsen er med til at skabe semiprivate områder, som beboerne har indtaget og gjort til deres egne, hvilket skaber liv. Herudover er der arbejdet med forskellige boligtypologier, som henvender sig til forskellige målgrupper, hvilket er med til at skabe et attraktivt boligområde. Landskabsprojektet med stor artsvariation understøtter arkitekturen på fornem vis.”

Ledige stillinger

Vi søger løbende nye kollegaer. Så send os en ansøgning. Vi glæder os til at byde dig velkommen på holdet.