May 10, 2023

Valgte bygningskonstruktør-vejen fremfor erhvervsøkonomi og filosofi

Det lå ikke umiddelbart i Nicolais kort, at han skulle skabe sig en karriere i byggebranchen. Efter at have færdiggjort en bachelor i erhvervsøkonomi var Nicolai ikke tilfreds med de fremtidsmuligheder, det åbnede for ham. Han ville ud og arbejde med mennesker og skabe noget. Derfor skiftede han retning og begyndte på bygningskonstruktørstudiet, hvor han i dag sidder som praktikant i Hustømrernes afdeling i Kolding.

Hvad fik en ung mand til at skifte karrierevej, efter at have færdiggjort en eftertragtet uddannelse?

- Jeg har en uddannelse som HA(fil), der er en blanding af erhvervsøkonomi og filosofi. Jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke lige var mig. At sidde otte timer hver eneste dag på et kontor er bare ikke lige mig. Jeg ville arbejde med ledelse, koordinering af mennesker og ikke mindst være med til at skabe noget. Her syntes jeg, at bygningskonstruktøruddannelsen tjekkede alle mine kriterier af, forklarer Nicolai Alexander Juul Rasmussen.

Tag ved lære af dine kollegaer

Da Nicolai skulle vælge sit nye praktiksted, var det vigtigt for ham, at han kom ud til en udførende entreprenør:

- Jeg har ikke nogen håndværksmæssig baggrund, så jeg ønskede at komme ud til en udførende entreprenør, hvor jeg kunne tage ved lære af folkene ude på pladserne. Hertil ville jeg gerne have ansvar og medindflydelse. Disse ting kunne jeg opnå hos Hustømrerne, og jeg fandt ud af allerede efter vores første samtale, at vi var et godt match, fortæller Nicolai og fortsætter:

- Næsten alle folkene har en tømrerbaggrund og har en dybt siddende faglig stolthed og viden. Det er spændende at observere og tage ved lære af disse mennesker. Ude på pladsen bliver man måske lidt nervøs i starten, da man føler, at man er bagud på point i forhold til den håndværksfaglige viden, men de tømrere, jeg arbejder sammen med, har været enormt gode til at sætte mig ind i tingene og lære fra sig, så det viste sig hurtigt, at det ikke var en udfordring. Man har en masse fordomme om, at man vil blive savet midt over, hvis ikke man lige ved alt fra a til z. Men sådan er det slet ikke. Jeg er blevet mødt med åbenhed og forståelse, og der har været fokus på alt det, jeg kan bidrage med, i stedet for hvad jeg ikke ved.

- Jeg vil derfor understrege, at man ikke skal lade sig afskrække fra at søge praktik hos en fagentreprenør, selvom man ikke har en håndværksmæssig baggrund. Jeg synes endda, at min akademiske baggrund har været en fordel, fordi man komplimenterer hinanden på pladsen, indskyder Nicolai.

En fremtid hos de udførende

Oplevelserne hos Hustømrerne har også betydet, at fremtiden peger mod de udførende for Nicolai:

- Jeg regner bestemt med at blive inden for dette felt. Jeg kan godt lide balancen mellem kontorarbejde og at være ude på byggepladserne. Jeg ville rive hårene ud, hvis jeg skulle sidde otte timer på en kontorplads. Derfor slutter jeg gerne mine dage af med at tage ud på pladserne. Jeg er havnet et godt sted, og jeg håber, at flere på bygningskonstruktørstudiet vil søge ud til de udførende, fordi man lærer utroligt meget, og man får en spændende hverdag med masser af ansvar, afslutter Nicolai.

Ledige stillinger

Vi søger løbende nye kollegaer. Så send os en ansøgning. Vi glæder os til at byde dig velkommen på holdet.