Villa FS34

Bygherre: Privat

Arkitekt: N+P Arkitektur

Entrepriseart: Tømrerentreprise

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Kunde
Aalborg Universitet
Totalrådgiver:
COBE, STED og Oluf Jørgensen

På en villavej i Skanderborg blandt de mange typehuse, finder man en helt særlig villa. Formen, materialerne og indretningen er alt andet end ordinært. For den smukke villa er næsten udelukkende konstrueret i limtræ, der akkompagneres med smukke materialer som tegl og kork, der betyder, at villaen ikke alene skal ses, men også mærkes. Det er en taktil oplevelse.

Men hvem vælger at skræddersy sin bolig næsten udelukkende i træ? Det har en lille familie bestående af far, mor og to børn. Men i modsætning til mange andres behov kunne et ordinært typehus ikke tilfredsstille deres ønsker. Der skulle mere til end firkantede og fabriksklar betonvillaer.

Derfor gik de i gang med en større planlægningsproces, hvor de gik ind i alle byggeriets faser, lige fra arkitektens første streger til bestilling af materialer og udvælgelse af entreprenører. Det var ikke en nem opgave, da projektet forløb under pandemien, hvor materialemangel og leveringsvanskeligheder gav flere bump på vejen. Men slutresultatet er et levende bevis på at familien, trods vanskeligheder nåede godt i mål.

Ude fra er villaen arkitektonisk stringent med rene skarpe linjer, tegnet af N+P Arkitektur. De lige linjer brydes midlertidigt af bl.a. korkens rolige farve og tekstursammensætning. Indvendigt vender stue og køkken sig ud mod skoven, der giver en helt fantastisk udsigt uanset hvilken tid på året, det er.

Hustømrerne har stået for tømrerentreprisen og har hertil assisteret familien i mange af de byggefaglige beslutninger da erfaringsgrundlaget for træbyggeri endnu er spinkelt.

No items found.

Andre projekter

Ledige stillinger

Vi søger løbende nye kollegaer. Så send os en ansøgning. Vi glæder os til at byde dig velkommen på holdet.